Aquarium di Genoa i Italien

Upptäck en spännande värld

Detta akvarium är den största i Italien och näst största i Europa. Den är 33 000 kvadratmeter stor. De öppnade sina portar 1992 och det finns plats för 10 000 kvadratmeter av utställningsplats. Akvariet har 70 tankar som innehåller totalt 6 000 000 liter vatten. Dom har mer än 1,2 miljoner besökare varje år så det är många som vill utforska de 48 vattenbassänger som är fyllda med vattenlevande djur både från de tropiska haven samt Medelhavet och ishaven.

Här finner man de söta sälarna och de intelligenta delfinerna. Farliga hajar och krokodiler samt pirayor. Andra djur som ni finner här är bläckfiskar, kajmaner, pingviner, sköldpaddor, murenor och barracudor.

Du kommer att få en upplevelse för livet. Glöm inte kameran så du kan få dina minnen på bild. Det är inte varje dag som man kan komma nära vilda djur.

Det finns så mycket mer att se och uppleva

Omkring området Porto Antico så finns det mer att se på utöver akvariet. Det finns en kupol som ligger strax ovanför vattenytan som innehar en skog samt med flera djurarter som till exempel olika krypdjur, paddor och insekter och naturligtvis fåglar. Allt det här ingår i akvariet.

Är man inte höjdrädd så man ta sig till hamnområdet där en panoramisk hiss finns. De tar dig upp till 40 meters höjd. Har man vågat sig hit upp så får man en upplevelse som man sent kommer glömma. Man får en 360 graders utsikt utöver Genova.

Här finns allt för alla

Här spelar det ingen roll om man är gammal eller ung. Pojke eller flicka. Det finns alltid något att titta på. Man kliver in i en spännande värld som erbjuder dig en fröjd för ögat. Underbara färger och underhållande djur som visar upp sig i sin rätta miljö. Ni kommer inte bli besvikna!