UShaka Marine World i Sydafrika

Denna temapark består av inte mindre än fem sektioner. Här finner man en 16 hektar stor temapark som öppnade sina portar den 30:e april 2004. Det blev den första fasen i ombyggnaden av Durban Point.

Den består av 5 sektioner

  • uShaka Sea World

Detta är det femte största akvariuet i världen med sina 17 500 kubikmeter vatten. Akvariet är konstruerad kring fem vrak där ingången är ovanför marken.

  • uShaka Wet ’n Wild

Detta är en vattenpark som går genom båtvrak och förbi tankar. Här finner man restauranger som är närliggande vid de gröna gräsytorna.

  • uShaka Beach

Detta är en strand som har en stor brygga som leder ut till det stora havet. Här kommer du till den fina nöjesparken som bjuder på en spännande och underhållande upplevelse.

  • uShaka Village Walk

Detta ställe är utformat som en afrikansk by och det är här du kan sätta dig för att äta utemat eller bara ta en fika. Här finns även flera souvenirshoppar.

  • uShaka Kids World

Många lokala exotiska djur

I akvariet finns det flera olika tankar där man hittar flera olika arter av hajar. Spinnarhaj och hammarhaj är några av dem. Delfiner, pingviner, olika reptiler och spindeldjur finns också. Det finns en mängd olika arter då det gäller fiskar. Några är fredliga men många är farliga. Man finner många lokala exotiska djur som till exempel ormar, skorpioner, fågelspindlar och svart mamba.

Man har möjlighet att få delta i djurmöten samt att få snorkla bland cirka 1500 fiskar i lagunen. Man får möjlighet att åka ner i en bur bland hajarna men då följer en dykare med en. Är man dessutom 10 år och äldre så får man lov att gå en dykarkurs om man vill. Det finns certifierade dykare på plats.

En underbar upplevelse kan det bli att få dyka bland dessa vackra fiskar.