L’Oceanogràfic i Spanien

L’Oceanogràfic är ett oceanarium som ligger i den östra delen av Valencia i Spanien. Här presenteras olika marina miljöer. Männen bakom denna anläggning är arkitekten som ritade det Félix Candela och konstruktören Alberto Domingo.

Stället har varit öppet sedan den 14 februari 2003. Landytan är på 110 000 kvadratmeter och här finns det 45 000 djur och av dessa 500 olika arter. Totalt så rymmer deras vattentankar hela 42 000 000 liter vatten.

De har ett delfinarium som innehåller 26 miljoner liter vatten och en ocean med rockor, hajar och andra fiskar, tanken rymmer 7 000 000 liter vatten.

Fiskar, fåglar, reptiler, däggdjur och ryggradslösa djur, pingviner, valrossar, sjölejon, delfiner och belugavalar kan man hitta här. De har nio undervattenstorn där varje torn är uppdelat i två nivåer och som då representerar de stora ekosystemen på jorden.

Underbar park som är indelad i tio olika områden

Här finner man de marina områdena som återspeglar medelhavsmiljöer, tropiska hav, polarhaven, öarna, tempererade hav och Röda havet. Men också delfinarium, ett område med mangroveträsk och träsk samt en stor trädgård där man finner 80 olika arter av växter. De hämtar sitt vatten från havet där de pumpar upp det från stranden.

Underbar miljö där man kan sitta i timmar för att titta. Att se dessa vackra djur i en vattenfylld miljö ger en minnen för livet. Med 45 000 djur och med 500 olika arter så finns det en hel del att titta på. Många fascineras av pingviner och delfiner bland annat och inte att glömma bort de spännande djuren som de stora belugavalarna.

En dag att minnas

Som sagt så blir detta en stor upplevelse oavsett om man är liten eller stor. En dag flera år senare så kommer man ihåg besöket härifrån som om det vore i går. Vackra djur och underbara färger förgyller tillvaron.