Sea Aquarium och Adventure Cove Water

I södra Singapore ligger Marine Life Park som har en stor park med två attraktioner som alla besökare garanterat kommer att bli nöjda av att besöka. Den ena är Sea Aquarium och den andra Adventure Cove Water. Här möter man det största oceanakvariet i världen. Parken öppnades den 22 november 2012 och har en landyta på 20 tunnland (8 hektar). De har mer än hundratusen djur och mer än 800 arter. Deras tankar rymmer 45 000 000 liter vatten.

Sea Aquarium

Detta akvarium var det allra största akvariet en gång i tiden men blev omkört av Kina när de anlade Chimelong Ocean Kingdom i Hengquin. Som skrivet ovan så finns här mer än hundratusen djur och mer än 800 olika arter. Här finns en stor öppen tank som rymmer mer än 18 miljoner liter vatten och här finns det cirka 50 000 djur.

Några av de djur som finns här

Här hittar man bland annat sjöstjärnor, sjögurkor, clown fisk, trädgårdsål, gigantiska spindelkrabbor, maneter, leopardhajar, blåfläckig stringrocka, hummer, drakfisk, silverspetshaj och högfenad haj.

Roliga äventyr i Cove water

När du är klar med att titta på vad det underbara vattenlivet har gett dig så finns det nya äventyr som väntar. Här finner man regionens första hydromagnetiska berg- och dalbana samt sju stycken vattenrutschbanor som kan förgylla din dag ännu mer; här finns också en 620 meter lång flod som har inte mindre än 13 olika teman av tropisk djungel, grottor och akvarium.

Underbara upplevelser att minnas

Det finns en hel del att göra på denna anläggning. Att få se allt det vackra som djurriket skänker oss är en gåva liksom alla vackra färger som är en fröjd för ögat och all den spänning som de farliga djuren ger oss som besökare. Att sedan få fylla på den upplevelsen med att ha roligt i de olika vattenrutschbanorna är pricken över i:et. Det finns många djur där som man inte visste fanns tidigare. Man förenar nytta med nöje!