Georgia Aquarium i USA

Detta är det största akvariet på det västra halvklotet. Här finns det mer än hundra tusen djur med flera tusen olika arter. Det här akvariet var det största tills 2012 då Marine Life Park i Singapore byggdes och tog över platsen.

Detta akvarium öppnades den 23 november 2005 och det är många besökare som drar sig hit. År 2016 så hade 2,4 miljoner besökt detta vackra akvarium.

Dessa underbart vackra djur

Här finner man valhajar och detta akvarium är den enda institution utanför Asien som rymmer dessa djur. De är importerade från Taiwan och fraktades med lastbil, flyg och båt. De hämtade fyra valhajar från Taiwan som de namngav till Norton, Ralph, Trixie och Alice. Hanarna dog 2007 men samma år fick de två nya valhajar som gavs namnen Taroko och Yushan. Dessa hämtades innan det blev förbjudet att fånga in dem på detta sätt.

Manta ray fångades i nät av misstag och anslöts till Georgia Aquarium utställning 2008 som den första arten i landet. Det är bara fyra platser i världen som har en manta ray och Georgia Aquarium är en av dem. Här kan man även se sjölejon, rockor och flasknosdelfiner bland annat.

Sju gallerier och utställningar

Här finns olika miljöer för djuren och alla är de indelade i olika utställningar och teman. Varje utställning motsvarar en specifik miljö så att säga.

  • Southern Company River Scout är den första utställningen och här kan man se elektrisk  ål och pirayor.
  • 2011 öppnades AT&T Dolphin Celebra och här kan man se ett antal flasknosdelfiner.
  • På Cold Water Quest kan man bland annat se japanska spindlar, afrikanska pingviner, krabbor och havsuttrar.
  • Ocean Voyager built by Home Depot är den största utställningen och innehåller 6,3 miljoner liter vatten och där simmar flera tusen fiskar. Denna utställning är utsedd till världens största inomhus-akvatiskt.
  • På Tropical Diver kan man bland annat se drakfiskar och fläckig trädgårdsål.
  • Kaliforniska sjölejon hittar man på Suntrust Pier 225.
  • Den nyaste gallerian är Aquanaut äventyr, A Discovery Zone. Följ med på en pedagogisk resa, stor som liten. En mycket underhållande utmaning blir det.