Världens största undervattensakvarium ligger i Kina

Det finns många stora akvarier där man kan gå och titta på de vackra djuren som lever i vatten. I Hengqin Island i Kina vid den kinesiska östkusten finns världens största akvarium. Det tog hela tre år att bygga upp det.

Akvariet är uppbyggt i anslutning till Chimelong Hengqin Bay Hotel och är en kilometer långt. För att komma dit så får man ta en vattenburen taxi. Detta gigantiska akvarium sträcker sig mer än 132 hektar. Kostnaden för detta akvarium hamnade på summan 5,25 miljarder kronor.

Inte mindre än 22,7 miljoner liter saltvatten består detta gigantiska akvarium av. Det är så stort så att cirka två valhajar skulle få plats. Valhajar är världens största fiskart. Det är kanske inte så konstigt att förstå att detta akvarium har satt fem nya världsrekord i Guinnes World Records.

De fem världsrekorden

  • Världens största vattentank (Ja det kan man nog förstå att det är. Med tanke på antalet liter vatten)
  • Världens största akvariumfönster (Vilket den måste ha med tanke på hur stort akvariet är)
  • 22,7 miljoner liter vatten (som ingen annan kan matcha)
  • Världens största undervattensdome (Akvariet är 12 meter i diameter. Besökarna är omringade med det rika vattenlivet)
  • De har den största panelen. Den ligger på 398 meter.

Akvariet har fått kritik

De har fem världsrekord men ändå så har de fått en hel del kritik mot sig. Det är för att de flesta av deras fiskarter är importerade. I Ochotska havet som ligger i Ryssland har de fångat in två stycken späckhuggare. Är man djurrättsaktivister så anser man att det är mycket olämpligt att hålla dessa djur i fångenskap.

En underbar upplevelse

Gillar du det vackra som naturen kan ge oss så är detta akvarium något för dig. Det är en levande tavla som man har framför sig. Vackra färger och fina djur som man aldrig hade kunnat se annars.