Okinawa Churaumi Aquarium i Japan

Detta akvarium ligger i Japan och var fram till 2005 det största akvariet i världen, men det var innan Georgia Aquarium byggdes. Akvariet består av fyra våningar med olika tankar som innehåller hajar, djuphavsdjur, koraller och tropiska fiskar. Här finns totalt 77 tankar fyllda med vatten. Själva huvudtanken är 35 meter lång, 27 meter bred och 10 meter djup. Ingen liten tank med andra ord. Denna tank rymmer inte mindre än 7500 kubik vatten. Akvariet öppnades den 1 november 2002.

I huvudtanken så finns det valhajar och mantor samt många andra fiskarter. Det var i denna tank som den första manta ray föddes och totalt så har fyra mantor fötts. Okinawa Churaumi Aquarium är en av de få som håller valhajar i fångenskap och som försöker föda upp dem.

Det finns mycket att titta på

Det finns så mycket mer att titta på än valhajar. De har olika delfinshower där man som besökare har möjlighet att få röra vid de underbara djuren. Naturligtvis så får man titta på showen och få en upplevelse som man sent kommer att glömma. Man får se på de vackra falska späckhuggarna och de intelligenta flasknosdelfinerna.

Här finner man runt 26 000 djur och 740 olika arter. Det finns många fina tillställningar som man kan titta på. Olika shower där man får närvara och klappa några av djuren. Man delar nytta med nöjen för man lär sig en hel del om djuren när man ser dem i sin egen miljö. En underbar vacker tavla som är levande finns framför dig. Spännande och underhållande på samma gång.

Att stå med ett omringat akvarium med diverse olika djur och arter gör det hela så mycket mer spännande och underhållande. Man får se djur som man aldrig annars hade sett. Att få ta del av deras miljö och på så sätt lära sig lite mer om själva djuret!